výlet lodí po řece Dráva

výlet lodí po řece Dráva

Drava (Drava v italštině, slovinštině a chorvatštině, Drau v němčině) je pravostranný přítok Dunaje o délce 749 km, ale pouze 90 km je splavných. Je to hraniční-řeka mezi Maďarskem a Chorvatskem.

Pochází mezi obcemi Dobbiaco a San Candido v Itálii v nadmořské výšce 1228 metrů. Teče do Dunaje poblíž Almás a ovlivňuje Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko a Maďarsko.

 

Od roku 1930 bylo na řece vybudováno 16 vodních elektráren (11 v Rakousku, 8 ve Slovinsku a 3 v Chorvatsku). V důsledku vodních elektráren bylo riziko povodní podél řeky sníženo.

 

Maďarská část řeky patří do národního parku Dunaj-Drava. Podél řeky jsou vidět lesy a bažiny a v stojatých vodách se otevírají lekníny. Čáp černý, vydra a sokol rákosí jsou zde původem. Obzvláště velkolepý je ostrov Kormorán v lesích poblíž Matty.

 

Kde žijí kormoráni

Kormoráni jsou středně až velcí ptáci. Váží 45 až 100 centimetrů a váží 360 až 4000 gramů. Barva jejich peří může být dvou typů: pevná černá nebo hnědá; během reprodukčního období tmavší a jejich břicho jsou bílé.

Samci jsou obvykle větší a těžší než slepice.

Kormoráni mají dlouhé krky, ocasy dlouhé, klínovité. Jejich zobák je dlouhý a ostrý. Jejich nohy jsou krátké a neohrabaně se pohybují po souši. Jejich křídla jsou krátká a mírně zaoblená. Jejich rychlost letu může dosáhnout až 80 km/h.

Na souši spočívají na skalách nebo větvích stromů. Živí se rybami a jinými vodními zvířaty. Loví ve vodě a přinášejí svou kořist na povrch.

 

Vstupenky:
dospělý: 2300 HUF/osoba





Blog menü


Zajišťujeme veškeré služby související s lázeňským pobytem v Harkánech. Veškeré informace poskytujeme přehledně, takže si v klidu můžete porovnat ceny zájezdů.

Šetříme Váš čas i Vaše peníze!
Dobrým rozhodnutím můžete za dovolenou ušetřit tisíce!


Sledujte nás!
Prosím zvažte dopad na životní prostředí před tiskem tohoto emailu. Please consider the environment before printing this email.

Děkujeme!

S pozdravem, Thermal Travel